Spaghetti z oliwą, czosnkiem i parmezanem |
Na 2x porcje, potrzebujesz:
- 150g makaronu spaghetti ( ja użyłem pełnoziarnistego )
- 10x łyżek oliwy z oliwek
- 4x ząbki czosnku
- garść świeżej bazylii, posiekanej z grubsza
- odrobinę soku z cytryny
- garść świeżo tartego parmezanu
- sól morską
A robisz tak:
Makaron gotujesz al'dente. Odlewasz i przekładasz z powrotem do garnka. Teraz działaj expressowo!
Póki makaron jest gorący, wlej do niego oliwę, wciśnij czosnek i odrobinę soku z cytryny, dodaj część bazylii, dopraw solą i pieprzem. Zamieszaj, przełóż na talerze, posyp resztą bazylii i parmezanem. Gotowe! Szybko, prawda?
Na stół postaw jeszcze butelkę dobrej oliwy i parmezan - ich tutaj nigdy za wiele! :)
PYSZNIE!
SMACZNEGO!
mega!! z pewnoscia sprobuje ; )
OdpowiedzUsuńtry-and-know.blogspot.com
Pozornie proste, ale smakuje niewątpliwie niezwykle :)
OdpowiedzUsuńSmakuje naprawdę pysznie! :)
OdpowiedzUsuńPolecam i ciepło ściskam!
w prostocie siła! wypróbowałam i pycha!
OdpowiedzUsuńw prostocie siła! wypróbowałam i pycha!
OdpowiedzUsuń