niedziela, 12 maja 2013

Bochenek smaków I - DOMOWY SANDŁICZ Z CHLEBA GRAHAM, KREMOWEGO SERKA, AWOKADO, JAJKA NA TWARDO i RZEŻUCHY

Domowy sandłicz z chleba graham, kremowego serka, awokado, jajka na twardo i rzeżuchy

Uwielbiam kanapki!
Moim zdaniem dobra kanapka, to jedno z najlepszych dań na świecie :)
Na świeżym pieczywie z ciekawymi i pysznymi dodatkami... Czy może być coś lepszego??

W tym przepisie chcę pokazać Wam domowego SANDŁICZA z chleba graham, przekrojonego wzdłuż. Dzięki temu otrzymałem długą kromkę, która jest idealną podstawą pod różne dodatki :)
W tym przypadku kremowy serek, awokado, jajko na twardo i rzeżuchę. PYCHA!

Na 1x dłuuugą kanapkę, potrzebujesz:

- 1x kromkę przekrojonego wzdłuż chleba graham
- 2x łyżki kremowego serka twarogowego
- 1/2x awokado, pokrojonego w cienkie plasterki
- 2x jajka gotowane na twardo, pokrojone w plasterki
- 1x liść sałaty karbowanej
- 1/2x czerwonej papryki, pokrojonej w słupki
- garść rzeżuchy
- sól
- pieprz

A robisz tak:

Chleb musisz przekroić wzdłuż na długie kromki :) Z mojego chleba graham z piekarni "Grzybki" ( polecam! ) wychodzą 4x takie kanapki.
Następnie smarujesz podstawę Twojego SANDŁICZA serkiem twarogowym i układasz kolejne dodatki.
Jajko ugotowane na twardo, według mnie, najlepsze jest po 6 minutach gotowania ( od momentu zagotowania ). Jest wtedy jeszcze lekko płynne w środku - IDEALNE! :)
Na końcu posyp całą kanapkę solą i pieprzem i gotowe!

BOCHENEK I gotowy!

SMACZNEGO! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz