Kruche ciasteczka z masłem orzechowym |
Dzięki temu łączą w sobie smak i zapach masła orzechowego z waniliowym i kruchym charakterem. Lekko słone i ciągnące w środku.
Idealne połączenie do kubka zimnego mleka!
Na ok. 15x ciasteczek, potrzebujesz:
- 225g dobrego masła orzechowego
- 1/4x szklanki brązowego cukru
- 1x cukier waniliowy
- 2x żółtka
- 1/2x łyżeczki soli
- 2x szklanki mąki
A robisz tak:
Wszystkie składniki mieszasz ze sobą w dużej misce. Z ciasta uformuj rodzaj kiełbasek i owiń je szczelnie w folię. Takie zawiniątka schowaj do lodówki na co najmniej godzinę.
Po tym czasie ostrożnie odwiń ciasto z folii i pokrój na 0,5cm plasterki. Ułóż je na papierze do pieczenia i wsadź do nagrzanego na 180C piekarnika na 15min. Zapach wanilii i masła orzechowego to coś pięknego. W domu od razu robi się przyjemniej!
Po tym czasie są gotowe do jedzenia! :)
Coś pysznego, lekko słone i ciągnące w środku. Orzechowa POEZJA!
SMACZNEGO!
idealne dla takiej fanki orzechowego chrupania, jak ja!
OdpowiedzUsuńPiękne uwielbiam orzechy w każdej postaci:)
OdpowiedzUsuńCudo!
OdpowiedzUsuńrozpadły mi się :(
OdpowiedzUsuń