poniedziałek, 30 września 2013

Tortilla II - PEŁNOZIARNISTE WRAPY Z MAKIEM, MIODEM i FETĄ

Pełnoziarniste wrapy z makiem, miodem i fetą
To była expressowa akcja! :)
Takie w zasadzie składanie czegoś z niczego, a okazało się prawdziwym smakowym hitem.
Miałem otwartą paczkę pełnoziarnistych tortilli, w lodówce trochę fety i gęstego, nadbużańskiego jogurtu naturalnego, który jest rewelacyjny i przypomina ten bałkański. Miód akacjowy i mak dopełniły smaku tej przekąski... Wyszło EXTRA! :)

Na 4x porcje, potrzebujesz:

- 4x tortille ( pszenne / pełnoziarniste / razowe )
- 8x łyżek gęstego jogurtu naturalnego
- 1x opakowanie dobrej, greckiej fety
- 4x łyżki maku
- 4x łyżki płynnego miodu

A robisz tak:

To jest naprawdę bardzo proste :) Każdy placek smarujesz warstwą jogurtu. Na wierzch kruszysz fetę i posypujesz makiem. Na końcu polewasz łyżką miodu i zawijasz. Gotowe! Expressowo, prosto i po prostu MEGA smacznie! Taki lekki, kuchenny minimalizm - na imprezkę, szybki lunch, śniadanie w sam raz.

SMACZNEGO!

3 komentarze:

  1. feta na słodko, ciekawie, ciekawie! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kontrast pomiędzy słodyczą miodu i słonym smakiem fety to coś GENIALNEGO! :)

      Usuń