poniedziałek, 16 września 2013

Po polsku - KANAPKI Z KRAKOWSKĄ SUCHĄ, GRUSZKĄ i SEREM BURSZTYN

Kanapki z krakowską suchą, gruszką i serem bursztyn
Lubicie kanapki? Ja za nimi przepadam :) Bardzo lubię, kiedy na kromce dobrego pieczywa łączą się różne ciekawe smaki. I tak jest w tym przypadku. Francuska bagietka na zakwasie, krakowska sucha, słodka gruszka, wyraźny w smaku ser bursztyn i musztarda. Wszystko posypane czarnym pieprzem... MNIAM!

Na 4x kanapeczki, potrzebujesz:

- 4x kromki dobrej bagietki
- musztardę sarepską
- 1/2x gruszki, pokrojonej w cienkie plasterki
- 4x plasterki krakowskiej suchej
- 4x plasterki żółtego sera bursztyn
- świeżo mielony, czarny pieprz

A robisz tak:

Samo przygotowanie tych małych, smakowych arcydziełek nie jest w ogóle skomplikowane :)
Bagietkę pokrój na kromki. Na każdej z nich rozsmaruj warstwę musztardy, a na niej ułóż po plasterku kiełbasy, sera i gruszki. Całość oprósz świeżo mielonym, czarnym pieprzem. Gotowe!
Teraz doceń, jak genialnie łączą się te smaki - słodki, słony, pikantny... Pełen odjazd w postaci małej kromeczki

SMACZNEGO!
z dodatkami :)

2 komentarze:

  1. I always emailed this website post page to all my friends, for the reason that if like to read it then my contacts
    will too.

    My blog post - Mercedes Cummings

    OdpowiedzUsuń