tag:blogger.com,1999:blog-5321916201607123774.post3425916992119302715..comments2024-01-10T18:40:05.002-08:00Comments on kuchnia zdrowo niskotonowa: Addio pomidory! - DOMOWY KETCHUPAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/07467089275050562551noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-5321916201607123774.post-36154367404061698592014-01-06T16:44:31.951-08:002014-01-06T16:44:31.951-08:00Trochę się czepiłam dla zasady, bo nie przepadam z...Trochę się czepiłam dla zasady, bo nie przepadam za przepisami, w których jest 'opakowanie serka' czy 'puszka pomidorów'. Dziś trafię na serek 100g, jutro 500g, puszki pomidorów też są różne. Dlatego wolę konkretną gramaturę lub przeliczenia na np. szklanki czy filiżanki. (pracując w gastronomii spotkałam się z kilogramową paczką czosnku granulowanego czy 10-litrową puchą pomidorów, o innych rzeczach nie chce mi się, bo musiałabym opisać perypetie związane z przepisem, w którym miarą była 'garść' np. suszonego majeranku :))<br /><br />A co do porównania do Jamiego Oliviera - masz IMO tę samą pasję w zaszczepianiu miłości do warzyw wśród młodych ludzi, co on. Powodzenia :)<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04538602552357341782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5321916201607123774.post-56866012342289152202014-01-06T01:08:54.721-08:002014-01-06T01:08:54.721-08:00Opakowania zwykłe - regularne torebki, które można...Opakowania zwykłe - regularne torebki, które można dostać w każdym sklepie :) <br />Przecier to właśnie taki najprostszy, pomidorowy. <br /><br />Również pozdrawiam i bardzo dziękuję!! Miło mi to słyszeć ;) ZAPRASZAM to wypróbowania innych przepisów! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07467089275050562551noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5321916201607123774.post-78729406795384671952014-01-05T11:59:34.852-08:002014-01-05T11:59:34.852-08:00Te opakowania czosnku i cebuli to jak duże mają by...Te opakowania czosnku i cebuli to jak duże mają być? I czy ten przecier pomidorowy to taka kartonikowa/ butelkowa passata?<br /><br />PS. Pozdrawiam i podziwiam - jesteś jak młody Jamie Olivier :)<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04538602552357341782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5321916201607123774.post-80390925871874343472013-12-08T03:41:49.706-08:002013-12-08T03:41:49.706-08:00Dlatego podkreśliłem na początku, że chciałem stwo...Dlatego podkreśliłem na początku, że chciałem stworzyć coś szybkiego i prostego w przygotowaniu :-) Bez kupowania 10kg pomidorów i przetwarzania ich całymi dniami. To taki expresowy ketchup, ale nie mniej pyszny!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07467089275050562551noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5321916201607123774.post-43104442203752799732013-12-08T03:26:17.192-08:002013-12-08T03:26:17.192-08:00Moim zdaniem to trochę głupie robić teraz przetwor...Moim zdaniem to trochę głupie robić teraz przetwory z przetworów ;-) ketchup się robi w lato, z pomidorów... no i z 500 G pomidorów nijak nie może powstać litr ketchupu, matematyczne nie ma prawa ;-)lorrainehttps://www.blogger.com/profile/10486362483892371087noreply@blogger.com